Chromebooker er en kategori av bærbare pc-er som har hatt godt av å modnes litt. I begynnelsen var det vanskelig å se hva du kunne bruke dem til, for de kunne ikke så mye mer enn det du også kunne i Chrome-nettleseren på en Windows-pc.

Den tiden er heldigvis forbi, for både datamaskinene og operativsystemet er blitt mye bedre. I dag kan du kjøpe Chromebooker som til forveksling ligner på Windows-datamaskiner, og operativsystemet Chrome OS er blitt kraftig forbedret slik at det i dag for eksempel er mulig å kjøre Android-apper som de du også har på telefonen. Det har utvidet utvalget av apper til Chromebook. Chromebookene fungerer godt sammen med Googles egne apper som Gmail, Disk og Maps, men det finnes også en rekke andre gratisapper som du kan laste ned fra den innebygde app-butikken og installere.

Det eneste du må unnvære er de fleste programmene du er vant til å bruke i Windows. Vanligvis er det ikke like mye lagringsplass i en Chromebook som i en Windows-pc, men det gjør faktisk ikke så mye, for operativsystemet og appene du installerer tar ikke opp så mye plass som i Windows. Chromebookene er i utgangspunktet bygget for å bruke internettforbindelsen så mye som mulig. Det vil blant annet si at alle Google-apper løpende lagrer dokumentene på Googles servere.

Du kan godt jobbe i frakoblet modus for en kort merknad, men da synkroniseres arbeidet når du igjen er koblet til nettet. En annen fordel er at du slipper å oppdatere appene. Det skjer helt av seg selv.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.