Den bærbare pc-en er sannsynligvis en av dine dyreste eiendeler. En pc av høy kvalitet koster gjerne over 11 000 kroner, og mange har pc-er som koster mye mer. Men uansett om det er 3 000 eller 14 000 kroner du har gitt for den bærbare pc-en, så er det veldig surt hvis den går i stykker.

Og det er enda mer irriterende om det er du som har ødelagt den. For én ting er pengene. Men du kan også miste dyrebare bilder, dokumenter og andre filer, som går tapt hvis pcens harddisk for eksempel er blitt skadet på grunn av at pc-en har blitt behandlet feil. Sammenlignet med en gammeldags, stasjonær datamaskin, er det større risiko for at bærbare pc-er går i stykker.

Ettersom vi til stadighet bærer rundt på bærbare pc-er, er de mer utsatt for å bli fysisk skadet. Bærbare pc-er har dessuten blitt lettere og mindre robuste, slik at det er lettere å ødelegge komponentene i maskinen ved en feil eller et uhell.

Lett å gjøre feil

Hell og uhell spiller naturligvis en rolle når det gjelder å ødelegge en pc.

Det er for eksempel et uhell å miste pc-en i gulvet og dermed vanskelig å forebygge, men det er ikke et uhell hvis du løfter pc-en feil gjentatte ganger, slik at den til slutt blir ødelagt. Det er derimot én av en lang rekke helt vanlige feil som mange pc-brukere gjør, og som kan føre til at den bærbare pc-en din blir skadet.

Den kan også bli ødelagt hvis den lades feil eller blir liggende i solen, eller den kan ta skade hvis lokket ikke lukkes ordentlig. Det kan også være at du finner på å plassere tunge gjenstander oppå pc-en, eller at smuler og skitt kommer inn i mekanikken og gjør tastaturet defekt.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.