Lanseringen av Windows 11 er en god unnskyldning for å oppgradere den gamle datamaskinen. De seks bærbare datamaskinene vi har testet på de neste sidene, er enten klare for Windows 11 eller leveres med det nye operativsystemet forhåndsinstallert på datamaskinens SSD-enhet.

De testede pc-ene gir mange forskjellige muligheter: Noen er store og raske. Andre er små og lette og kan gjøres om til et nettbrett ved å vippe skjermen raskt rundt på baksiden. Windows 11 sørger selv for å deaktivere tastaturet slik at du bare kan bruke fingrene på skjermen til å styre Windows – akkurat som på et vanlig nettbrett. Det er gode spillmaskiner i testpanelet, og det fine med spillmaskiner er at hvis en pc kan drive de nyeste 3D-spillene, er den kraftig nok til å klare stort sett hva som helst.

Du får vanligvis det du betaler for når du kjøper en bærbar pc: Prosessorens hastighet, lagringsplassens størrelse og kvaliteten på skjerm og tastatur følger som oftest prisen. De fleste bærbare kan kjøpes i flere konfigurasjoner slik at du slipper å betale for dyre komponenter du ikke trenger. Det kan f.eks. være forskjell på prosessor, grafikkort, RAM og lagringsplass i spesielle utgaver av den samme overordnede modellen. Derfor kan den totale ytelsen selvfølgelig også forandre seg alt etter hvor mye penger du velger å bruke.

Hvis du vil være helt sikker på å få en bærbar pc som passer til dine behov, er det en god idé å forberede deg grundig før du henter frem betalingskortet. Du kan lese deg til mye før kjøpet (f.eks. i Testsonen på nettsiden vår), og det er alltid en god idé å prøve pc-en før du kjøper

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.