Det er mildt talt en stressende situasjon når du jobber med den bærbare uten å ha tilgang til stikkontakt: Du skal bare ha skrevet ferdig en epost – og feltet i ikonet som viser gjenværende batteritid i systemfeltet, blir stadig smalere.

En bærbar pc gir riktignok en bevegelsesfrihet som du ikke får med en stasjonær maskin, men gleden er kortvarig hvis du slipper opp for strøm. Hvis du bruker en bærbar pc med litt fornuft, kan du imidlertid utsette panikken. Du kan faktisk gjøre ganske mye for å holde liv i maskinen så lenge som mulig.

Windows har et godt verktøy for styring av batteristrømmen, og i denne artikkelen får du en rekke nyttige tips som kan hjelpe deg med å utsette det uunngåelige. Det er for eksempel ikke likegyldig hvilke programmer du bruker eller hvordan du bruker dem – og du kan også ta kontroll over tilkoblet utstyr slik at det bruker minst mulig strøm.

Gode tips til lengre batteritid kan grovt sagt deles i to kategorier: Tips som virker her og nå, og tips som holder batteriet friskt og gjør det mer slitesterkt på sikt. I denne artikkelen får du begge deler.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.