”Hvorfor i all verden gjør du det, da?” ”Kom igjen!” ”Nei, hvorfor starter du på nytt!?” Du har sikkert hørt disse eller lignende fortvilte monologer mer enn én gang når noen du kjenner har fått problemer med datamaskinen. Svaret fra maskinen selv bidrar sjelden til å kaste lys over saken, og de underlige feilmeldingene eller fraværet av lyd i høyttalerne er og blir ubegripelige fenomener. Fra tid til annen skjer det nemlig at maskinen eller Windows slår krøll på seg uten forvar-sel, og årsaken er bare unntaksvis lett å forstå. En rask tur i Spør oss-forumet på hjemmesidene våre viser at helt vanlige pc-brukere fra tid til annen kommer ut for tilsynelatende uforklarlige hendelser når de sitter ved dataskjermen. I forumet kan man stille spørsmål og få svar når man har dataproblemer, og det skjer for alle i ny og ne. Det kan dreie seg om alt fra utfordringer med såkalte ”trege taster” til at fargene plutselig forsvinner fra skjermbildet. Det kan også oppstå utfordringer med det trådløse nettverket i Windows, eller det kan være at man begynner å lure på hvor-for operativsystemet har to program mapper.
Vi har samlet de 18 pc-mysteriene som flest lesere har søkt etter hjelp til de siste årene. Ved første øyekast virker mange av mysteriene uforklarlige og umulige å løse selv for erfarne pc-brukere. Flere av dem har vakt stor undring her i redaksjonen. Det finnes likevel logiske for-klaringer på mystikken – og med denne artikkelen får du mulighet til å løse disse problemene selv, uten å betale en profesjonell IT-mann for å se på maskinen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.