Jeg var overlykkelig da jeg fikk med meg min nye, brukte datamaskin etter å ha hentet den noen kilometer hjemmefra. Etter hvert som jeg fikk prøvd den ut, gikk imidlertid begeistringen over i frustrasjon. Det første symptomet på at noe var galt, var at det ble stadig vanskeligere å klikke på pekeplaten, og maskinen forble treg, selv om jeg formaterte harddisken og oppdaterte alle driverne.

Dette til tross for at det var snakk om en relativt kraftig bærbar Razer-pc. Til slutt bestemte jeg meg for å undersøke maskinen nærmere. Det viste seg at batteriet hadde begynt å svelle. Det presset mot tastaturet og pekeplaten fra innsiden, og det var årsaken til problemet med å klikke på pekeplaten.

Harddisken viste seg også å være defekt. Dette førte til lavere ytelse enn det man kunne forvente, og bare en ny SSD-disk kunne løse problemet. Heldigvis var selgeren av det fornuftige slaget, så vi kom frem til en løsning på problemene som var til å leve med for begge parter.

Det er ingen selvfølge at du er like heldig. Derfor er det viktig å gjøre grundig forarbeid når man kjøper brukt pc. Det kan være mye penger å spare på å kjøpe en datamaskin med noen år på baken, fremfor å gå til innkjøp av en splitter ny. Forutsetningen er at du gjør grundig forarbeid og sjekker at alt er som det skal.

Bruk forskjellige verktøy

I denne artikkelen viser vi vei gjennom alle punktene og områdene som er viktig å få klarlagt når du skal vurdere om en pc er i god nok stand og holder det selgeren lover. Det omfatter alt fra å se etter riper i linsen til nettkameraet til å diagnostisere batteritilstanden.

Noen av verktøyene må installeres på maskinen du vurderer å kjøpe, mens andre allerede finnes i Windows. I denne artikkelen gjennomgår vi alle og forklarer hvilke verktøy du bør bruke.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.