Hvis du vil ha mest mulig datamaskin for pengene, anbefaler vi vanligvis ikke at du kjøper den aller raskeste og aller nyeste teknologien, for her er prisen ofte skrudd opp litt ekstra. Men hva om du ikke trenger å bry deg om prisen du må betale og bare vil ha en datamaskin som består av de aller beste komponentene du kan få tak i? Da vil den nok være noe i likhet med MEG Aegis Ti5 fra datamaskinprodusenten MSI.

Listen over spesifikasjoner ser ut som fra en datakatalog fra fremtiden. For eksempel er prosessoren en Core i9-brikke fra Intels 12. generasjon, kabelnettverket overfører 2,5 gigabit i sekundet i stedet for 1 gigabit som er det vanlige i dag, og det trådløse nettverket i maskinen er av den splitter nye Wi-Fi 6E-standarden. Grafikkortet er også i en klasse for seg.

Det er Nvidias GeForce RTX 3090, som i seg selv står for rundt en tredjedel av prisen på datamaskinen. Noen av de grafiske testene vi utførte for å presse grafikkortets regnekraft til det ytterste, flimret bare over skjermen. Skjermen vi hadde koblet til pcen klarte ikke å følge med på strømmen av bilder som ble sendt til den. Under en av testene våre av grafikkortet kom vi opp i over 700 bilder i sekundet – også kalt bps.

Raskest i alle kategorier

Datamaskinen er den raskeste vi har testet i alle testkategorier. Grafikkor tet er blant de to prosent raskeste som noensinne er blitt testet på verdensbasis med vårt testprogram PassMark PerformanceTest. Både prosessoren og den innebygde SSD-en er også blant de raskeste prosentene av alle som er testet.

De raske enkeltdelene merkes godt når vi tar datamaskinen i bruk med Windows 11 og noen av de nyeste spillene. Den høye ytelsen er nemlig ikke bare merkbar i de krevende spillene, som nå endelig kan kjøres i den aller høyeste oppløsningen og med alle grafiske detaljer slått på. Datamaskinen utgjør faktisk også en stor forskjell i vanlig arbeid i Windows.

Det er overraskende hvor mye raskere nettsider blir vist i Google Chrome. Vanligvis tenker vi at innlesingen først og fremst påvirkes av internettforbindelsen, men på den samme forbindelsen til nettet som våre vanlige jobb-pc-er bruker, er MEG Aegis Ti5 markant raskere til å vise de innholdstunge forsidene fra forskjellige nyhetsmedier.

Da vi åpnet det helt nye skytespillet Call of Duty Vanguard, fikk grafikkortet virkelig kjørt seg, og det kunne vi høre! Viftene i datamaskinen høres ut som om det blåser en lett vind gjennom rommet, og vi måtte ta på oss hodetelefoner for å kunne konsentrere oss om spillets flotte scener fra andre verdenskrig.

Prisen du må betale for MEG Aegis Ti5 virker kanskje avskrekkende på de fleste, men hvis det er noe vi har lært av de siste tiårenes utvikling, så er det at dagens superteknologi er morgendagens tilbud i pc-butikken. Vi gleder oss allerede.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.