Mini-pc-er er en spennende undergruppe av datamaskiner. De fire modellene i denne testen er ikke bærbare pc-er i tradisjonell forstand, men de er likevel så små at det er lett å legge dem i en veske og flytte på dem. Samtidig har de mye til felles med stasjonære datamaskiner. De har blant annet gode tilkoblingsmuligheter, og flere av dem er lette å oppgradere.

Alle de fire modellene i testen er så praktisk utformet at det er lett å plassere dem på hjemmekontoret. Den frekke outsideren Raspberry Pi 400 er allerede skjult i sitt eget lille tastatur, og de tre andre kan festes på baksiden av en dataskjerm med VESA-beslag. Det er en svært utbredt standard for oppheng av skjermer. Dette er altså ikke maskiner som tar opp unødvendig plass på skrivebordet eller som du slår kneet i når du setter deg for å jobbe.

Vi har brukt hver modell som primær arbeids-pc i minst en uke, og det var faktisk bare unntaksvis at vi opplevde begrensninger og savnet våre vanlige bærbare og stasjonære maskiner. Hvis du ikke spiller eller redigerer video i 4K-oppløsning, vil en minimaskin som en av disse sannsynligvis kunne dekke behovene dine uten problemer.

Størrelsen på de små maskinene gjør dem også egnet til alternativ bruk. Det er lett å få plass til en av disse i et tv- møbel eller bak tv-en, og der kan du bruke den som et mediesenter for å vise videoer og bilder på den store skjermen i stuen. I den sammenhengen er det også en fordel at alle de fire modellene i testen er ganske støysvake.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.