Har du åpnet en avis eller nyhetsside på nettet det siste året, har du også lest om fenomenet ChatGPT. Det er nemlig navnet på den såkalte chatroboten alle snakker om, og som også vi har skrevet mye om både i bladet og på nettsiden vår.

ChatGPT er imidlertid ikke det eneste verktøyet som benytter kunstig intelligens til å gjøre livet lettere og mindre omstendelig. Vi står faktisk midt i en flodbølge av forskjellige tjenester og verktøy der kunstig intelligens benyttes til å løse oppgaver som tidligere krevde både tid, kunnskaper og utstyr. Du kan for eksempel oversette tekst med verktøyet DeepL, som benytter maskinlæring til å oversette tekst fra ett språk til et annet så naturlig som mulig med dagens teknologi.

Eller Soundraw, som kan lage små musikkstykker basert på opplysninger du gir. Du velger sjanger, men kan også velge hvilke instrumenter som skal brukes og hvilken stemning musikken skal formidle – som lett, uhyggelig, høystemt eller noe helt annet. Så kan du redigere det ferdige musikkstykket og laste det ned til datamaskinen, og deretter kan du bruke musikken i for eksempel en hjemmevideo eller en podkast.

I denne artikkelen har vi plukket ut fem av de nyttigste og mest interessante verktøyene som alle har det til felles at de benytter en eller annen form for kunstig intelligens til å skape nytt og unikt innhold.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.