Jeg blir stadig overrasket over hvor mye en ny bakgrunn på skrivebordet kan endre pc-opplevelsen. Når jeg for eksempel bytter ut min vanlige Windows 10- bakgrunn med et av mine beste familiebilder, blir det en helt annerledes og personlig opplevelse.

Skrivebordsbakgrunner er på ingen måte en nyskapning i Windows. Helt tilbake til Windows 3.0 fra 1990 fikk Windows-brukere mulighet til å velge ut et bilde som skulle vises på skrivebordet. På det tidspunktet kalte Microsoft fenomenet «Wallpaper », det vil si tapet, og det ble deretter til «Skrivebordsbakgrunn » i norske Windows.

I løpet av disse 31 årene er det ikke skjedd så mye på den fronten – med ett positivt unntak, for nå kan du bytte mellom flere bilder i en lysbildefremvisning, der du velger hvor raskt bildene skal byttes ut.

100 utvalgte bilder

Kanskje bruker du allerede skrivebordet til å vise frem familiebildene dine. Men du kunne kanskje tenke deg å nyte synet av noen skikkelige blinkskudd også? Særlig flotte naturbilder kan få tankene litt bort fra den monotone arbeidsdagen. Men også flott arkitektur, dyr og motiver fra verdensrommet gir skrivebordet ditt nytt liv.

I redaksjonen har vi funnet frem til 100 flotte motiver og delt dem inn i fire kategorier. Hver kategori har sin egen bildepakke som venter på deg i Fordelssonen. I denne artikkelen viser vi deg smaksprøver fra de fire kategoriene. Du får også instruksjoner om hvordan du viser bildene i en flott lysbildefremvisning – eller eventuelt bare velger ett flott bilde som ligger fast på pc-en.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.