Med SpaceEye får du tilgang til oppdaterte bilder av jordkloden sett utenfra. Programmet laster ned 12 forskjellige kameravinkler fra fem ulike værsatellitter og plasserer bildene på skrivebordet i Windows. Når du først har valgt din favorittkameravinkel, oppdateres bildet hvert 10. til 60. minutt. Satellittene som programmet laster ned bilder fra, heter Himawari-8, GOES-17 (West), GOES-16 (East), Meteosat-8 og Meteosat-11, og disse brukes av meteorologer til å melde været.

De tar også kontinuerlig bilder av planeten vår og sender dem tilbake til jorden. Siden det i alle tilfeller er snakk om satellitter i geostasjonære baner – det vil si at de følger jordens rotasjon og alltid viser det samme utsnittet – kan du ikke velge en visning der bildene viser jorden rotere rundt sin egen akse. I stedet vil bildene alltid vise den samme kameravinkelen – ofte fra Sør- og Nord-Amerika – og de oppdaterte bildene på skrivebordet vil da vise variasjoner i skydekket og sollyset.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.