Vi har nok alle vært vitner til både vellykkede og mislykkede lysbildefremvisninger. Vi husker lysbildefremvisninger som rørte oss til tårer med sine stemningsfulle bilder, og andre som var så dørgende kjedelige at de fikk oss til å krympe oss og kaste utålmodige blikk på klokka.

Derfor er det ett viktig spørsmål som dukker opp: Hva er det som gjør en lysbildeserie minneverdig? Og husket for noe positivt, vel å merke. Det oppnås først og fremst hvis de riktige ingrediensene er til stede.

De viktigste ingrediensene i en lysbildeserie er naturligvis bildene dine. Og de har du nok mange av. Men det betyr ikke at alle kan brukes. Det aller viktigste er at du finner frem de beste bildene. I tillegg trenger du behagelig bakgrunnsmusikk som passer godt til bildene dine.

Enestående program

Én ting er ingrediensene. Noe annet og like viktig er selve tilberedningen. Programmet du skal bruke for å få virkelig flotte lysbildeserier, heter Ashampoo Slideshow Studio. Det er på norsk og ligger klart til deg i Fordelssonen, og det er nesten for godt til å være gratis. I tillegg til de klassiske elementene som overganger, musikk, grafikk og tekst, kan du også legge til morsomme, tegnefilmlignende lydeffekter, fine zoomeffekter og mye annet.

Programmet har en smart tidslinje som gir deg oversikt og gode muligheter til å endre på bilderekkefølgen, slik at alt passer ned til siste sekund. Sluttproduktet – den ferdige lysbildeserien – lagres på pc-en din som en videofil som blant annet kan spilles av i Windows Media Player eller i nettleseren din, lastes opp til YouTube eller eventuelt vises på TV-en i stua. Før du kommer så langt, anbefaler vi at du bruker litt tid på å teste alle de flotte detaljene i programmet. Med Ashampoo Slideshow Studio kan den ekstra innsatsen virkelig lønne seg.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.