I gamle dager, da du leverte de analoge filmrullene dine til fotobutikken, kunne du sammen med de fremkalte bildene på papir få et ark som viste miniatyrbilder av alle bildene som var på filmrullene. Arkene ga en god oversikt over både gode og dårlige eksponeringer, slik at du umiddelbart visste hvilke bilder det var verdt å beholde.

Selv om bilder i dag er digitale og befinner seg på datamaskinen, kan du faktisk få den samme, gode oversikten som i gode, gamle dager: I både Windows 10 og 11 kan du nemlig i Filutforsker merke alle bildene i en mappe og få dem skrevet ut som miniatyrbilder på et A4-ark. Under hvert bilde skrives også navnene på bildefilene slik at du raskt kan navigere til de relevante bildene. Du trenger for øvrig ikke velge alle bildene i en mappe når du velger ut bilder til arket ditt.

Du kan for eksempel også være selektiv og bare merke de 30 beste feriebildene av hele mappens innhold på hundrevis av bilder, og deretter opprette et kontaktark med blinkskuddene. Det er også mulig å skrive ut de smarte arkene som PDF-filer i stedet for på papir med skriveren. En slik PDF er f.eks. praktisk å ha liggende sammen med bildene i en mappe, slik at du raskt kan se hva mappen inneholder.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.