Det var en gang ... da det fantes et verktøy som ga uendelig lagring av alle bilder og hjemmevideoer. Det var til og med lett å etterbehandle bildene og dele dem med familie og venner. Som om ikke det var nok, som selve prikken over i-en, var tjenesten Google Foto helt gratis å bruke. 

Slik er det dessverre ikke lenger. I en årrekke har du ellers kunnet bruke det smarte fotoverktøyet til Google uten å betale, så lenge du lot være å lagre bildene i den aller høyeste oppløsningen.

Fra 1. juni i år er det derimot andre regler som gjelder. Mens bilder og videoer du tidligere lagret på Google Foto, ikke ble regnet med i de 15 GB med gratis lagringsplass hos selskapet, så gjør de det nå. Det betyr at hver gang du laster opp et bilde eller en video til Google Foto fra mobil, pc eller nettbrett, så blir plassen til Gmail, Google Disk og Google Foto tilsvarende mindre. En dag tar den slutt, og hva gjør du da? Du kan enten velge å betale for mer plass hos Google – det koster for eksempel 17 kroner i måneden å få 100 GB i tillegg til de 15 du får gratis – eller du kan betale 29 kroner måneden for 200 GB.

Ellers du kan velge å rydde i de gamle filene dine og frigjøre mengder av plass på den måten. Dermed unngår du å betale for Google Foto i flere år. Er du litt kritisk til hvilke bilder og videoer du laster opp heretter, kan det gå enda lengre tid før du har brukt opp gratiskvoten på 15 GB.  I denne artikkelen viser vi hvordan du finner de største filene som tar opp plass på Google Disk og Gmail. Samtidig viser vi hvordan du med et par enkle triks får plassen til å rekke mye lenger på sikt.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.