Når du kommer hjem fra ferieturen og har kameraet eller mobiltelefonen fylt med ferske bilder, er det fint å kunne vise dem til familie og venner. Hvor dere spiste, hva dere så, hvor dere bodde og hva dere gjorde.

Men det kan være en veldig stor jobb å gå fra å ha et uorganisert fotoalbum på flere hundre bilder til å velge ut de tretti beste, som skal ha en fornuftig størrelse, være snudd rett vei og ha forståelige navn slik at du kan organisere dem i en mappe og dermed enkelt skrive dem ut eller f.eks. sende dem til familie og venner. Spesielt kan det virke uoversiktlig hvis du må bruke tid på å endre størrelse eller navn på hvert eneste bilde.

Med programmet FastStone Photo Resizer kan du imidlertid utføre såkalte batch-redigeringer, det vil si at du redigerer flere bilder samtidig. Du bestemmer bare hva som skal endres og hvilke bilder det skal gjøres på, så ordner programmet resten for deg. Programmet er også så smart på den måten at det beholder de originale bildene automatisk, slik at du fortsatt har dem hvis du for eksempel skal skrive ut et bilde i høy oppløsning. Det kan være en god idé å endre størrelsen på bildene dine slik at de alle får plass på harddisken.

En mindre størrelse er også veldig nyttig hvis du for eksempel skal sende mange bilder til venner og kjente via e-post eller Messenger, eller hvis du vil legge ut bildene på en nettside. Med FastStone Photo Resizer angir du hvor mange prosent bildet skal reduseres med, slik at størrelsen for eksempel blir 500 kB i stedet for 3 MB. Og hvis bildene dine bare skal vises på mobiltelefonskjermen, datamaskinen eller på iPad-en, er det ingen som kommer til å legge merke til at bildet er komprimert til en mindre størrelse.

FastStone Photo Resizer gjør det også veldig enkelt å endre navnet på mange bilder samtidig. På den måten kan du døpe om alle feriebildene dine til noe som gjør dem enkle og raske å identifisere, og deretter kan du enkelt finne dem på datamaskinen hvis du for eksempel vil lage et fotoalbum eller dele bildene med familie og venner. Her viser vi deg de mest grunnleggende funksjonene i programmet, og når du har lært dem, kan du også på egen hånd prøve ut alle de andre mulighetene som programmet byr på.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.