Et overvåkingskamera som kobles til og styres fra en app på mobilen, er et rimelig og godt alternativ til en kostbar avtale med et vaktselskap.

Vi har testet seks overvåkingskameraer som du selv kan bruke til å overvåket hjemmet ditt, og de har funksjoner og priser for enhver smak.

De mest avanserte kameraene har ansiktsgjenkjenning, slik at du slipper å bli varslet hver gang noen i familien kommer hjem. De beste kameraene kan også slå seg av når bestemte telefoner kobles til det trådløse nettverket, slik at ikke kameraet tar opp når noen er hjemme.

De billigste modellene lagrer opptak på et SD-kort i selve kameraet. Dermed risikerer du at opptakene forsvinner hvis tyven også tar med seg kameraet sammen med annet tyvegods. De dyreste kameraene har mulighet for et abonnement, slik at opptakene lagres trygt på produsentens servere på nettet.

Abonnementet koster normalt rundt 60 kroner måneden, men det er vesentlig mindre enn du må betale et vaktselskap. Noen av kameraene i testen har interessante ekstrafunksjoner som motorstyring, slik at kameraet kan roteres, eller en effektiv sirene som kan skremme tyven.

Testvinneren har til og med innebygd lyskaster, slik at du kan sette et kraftig søkelys på de ubudne gjestene og kanskje skremme dem vekk før de rekker å gjøre skade.

Alle kameraene i testen har også mulighet for opptak i mørke, slik at du kan overvåke huset døgnet rundt.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.