Nettkameraer fikk et voldsomt oppsving i 2020. Trenden fortsetter i 2021, ettersom mennesker over store deler av verden tilbringer fortsatt en stor del av tiden på hjemmekontor. Også det sosiale livet er i høy grad flyttet over til nettet, og derfor går nettkameraer fremdeles unna som varmt hvetebrød.

Vi bestemte oss for å finne det beste kameraet og undersøke om det, til tross for ustabile priser, finnes noen virkelig gode tilbud der ute. Dermed oppdaget vi også hvor elendig det innebygde kameraet i de fleste bærbare maskiner faktisk er. Vi opplevde nemlig en forbløffende bedring i bildekvaliteten når vi koblet et rendyrket nettkamera til maskinen, og det gjaldt også rimelige modeller. På den stasjonære pc-en lærte vi også å sette pris på Windows Hello. Det er den funksjonen i Windows 10 som gjør det mulig å logge på maskinen ved bare å vise ansiktet for kameraet. Når man først har blitt vant til det, virker det unødvendig knotete å skulle skrive et meterlangt passord i en tekstboks for å komme i gang med å bruke maskinen.

Du bør imidlertid være klar over at prisene på nettkameraer har vært temmelig ustabile det siste året, på grunn av den eksplosjonsartede etterspørselen verden over og påfølgende leveringsproblemer hos mange av produsentene. I løpet av noen få uker under testen vår økte prisene på nettkameraer generelt med mellom 10 og 15 prosent. Derfor kan også prisene vi har oppgitt i denne testen, avvike noe fra det du finner i butikkene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.