Koronapandemien fikk oss til å bli hjemme, og de mange månedene med isolasjon lærte oss å kommunisere via nettkameraet på pc-en. Det var da mange av oss oppdaget hvor svakt det innebygde kameraet i de bærbare pc-ene egentlig ofte er. Videobildet manglet dybde og farger og hadde en elendig oppløsning.

Resultatet ble et ekte raid av elektrobutikkenes lager med nettkameraer, og det er først nå vi begynner å slippe flere ukers venteliste for å kjøpe et godt nettkamera. Den store etterspørselen har også fått produsentene til å satse på bedre kameraer med spennende funksjoner. Den nye favorittfunksjonen vår i nettkameraer er muligheten til å få kameraet til å følge deg hvis du beveger deg litt til sidene når du sitter foran datamaskinen. Det gir en flott dynamisk effekt som får det til å se ut som om du har leid inn noen til å filme deg.

Oppløsningen i kameraene har økt kraftig. I dag kan du få nettkameraer som filmer i Ultra HD – altså hele 3840 x 2160 piksler. Det gir et utrolig flott og skarpt bilde av deg hos de personene du snakker med. Noen kameraer med høy oppløsning gir imidlertid av og til et pikselert bilde hvis du beveger deg for raskt foran kameraet, så høy oppløsning er ikke nødvendigvis alt. Det er Logitech-kameraet på testens andreplass et godt eksempel på: Selv om det «bare» har Full HD-oppløsning, gir det allikevel testens nest beste videokvalitet med 60 bilder per sekund og flotte, naturlige farger – og det koster heller ikke all verden.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.