Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det. Kanskje er det akkurat derfor emojier – de digitale humørikonene – også er blitt en ekstremt populær del av skriftspråket vårt når vi skriver e-postog tekstmeldinger eller chatter i verktøy som Facebook Messenger. Her kan de mange emojiene inkluderes i en setning, f.eks. for å myke den litt opp med en glad emoji 😊, eller de kan rett og slett avslutte hele setningen.

For eksempel kan en tommel opp 👍 fungere som bekreftelse på en avtale, eller en enkel hjerte-emoji ❤ kan være en tradisjonell kjærlighetserklæring eller uttrykke omsorg.

Emojier gir mange muligheter

I tillegg til å legge til et lag av ikke-verbal, grafisk kommunikasjon i samtalene våre, kan emojier også brukes som pynt. Det kan for eksempel være på en sang du har skrevet til en festlig anledning, eller de kan settes inn i et nyhetsbrev du sender ut til foreningen din. Uansett hvordan du velger å bruke emojier, får du masse å velge mellom med den nye, store emoji-pakken i Fordelssonen. Du får faktisk mer enn 3000 emojier som du kan bruke akkurat som du ønsker. Disse emojiene er fra Microsoft og er laget for det nye operativsystemet Windows 11.

Det betyr imidlertid ikke at de ikke kan brukes i andre versjoner av Windows. Det betyr bare at disse humørikonene har et annet grafisk preg enn tidligere versjoner. De er litt mer 3D-aktige, og har i mange tilfeller fine fargeoverganger som skaper en spesielt flott visuell effekt.

Bruk dem i alle programmer

De 3000 emojiene ligger i Fordelssonen i en samlet pakke, og de ligger som PNG-filer. Det vil si at du trenger bare laste dem ned til datamaskinen, og så kan du fritt kan sette dem inn der du trenger dem – uansett om det er i Word, på Facebook, i en e-postmelding eller hvor det måtte passe. Når de er lastet ned, må de pakkes ut på pc-en din, og deretter kan du bla gjennom dem direkte i Filutforsker.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.