Det er på tide å bestille fotokalenderen nå hvis du vil gi den bort i julegave. Derfor har vi designet en fotokalender hos fire fototjenester på nettet for å teste hvilke muligheter vi hadde og kvaliteten. Det viste seg å være store forskjeller med hensyn til designprosessen og verktøyene vi hadde tilgjengelig på de fire tjenestene da vi skulle lage våre personlige kalendere.

Vi bestilte kalendere i det store A3-formatet hos de tjenestene hvor dette var mulig. A3 er dobbelt så stort som et vanlig A4-ark, og det store formatet stiller spesielle krav til bildene dine. Vi hadde et kraftig beskåret bilde med i samlingen av bilder vi brukte til å designe kalenderne.

Alle de fire tjenestene var flinke til å fortelle oss at bildet var i for lav oppløsning – og vi kunne løse problemet ved å endre designen slik at det ble flere bilder på siden, og at det dermed ikke var behov for å blåse opp bildet i lav oppløsning i så stor størrelse. Vår erfaring med kalendertjenester er at du fint kan bruke et bilde på to megapiksler på en hel A3-side.

Det er bare hvis du stikker nesen helt inntil at du ser at bildet kanskje ikke er i superhøy oppløsning. Prisene vi har oppgitt på de fire kalenderne er listepriser hos fototjenestene. Du kan ofte få forskjellige rabatter – blant annet fri frakt – ved for eksempel å abonnere på bedriftens nyhetsbrev.

Vi anbefaler derfor at du undersøker priser og rabattmuligheter før du sender inn bestillingen. Kalenderne vi bestilte ankom alle på mindre enn to uker, men i førjulsperioden må du nok regne med at leveringstiden kan bli noe lengre.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.