Når noen hører eller leser ordet bildebehandling, vil nok mange tenke på programmet Photoshop. Adobe Photoshop har nemlig vært illustratørenes, grafikernes og fotografenes foretrukne bilderedigeringsprogram siden det kom på markedet i 1990, og det er dermed nærmest blitt synonymt med bilderedigering og bildemanipulering. Og det med svært god grunn.

Det er et avansert og kraftig program som inneholder et nærmest uendelig antall muligheter og funksjoner, som det kan ta flere år å lære seg å bruke. Dette kan føles både overveldende og uhåndterlig, siden funksjonene er både mange og avanserte. Det tar ofte lang tid å bli ordentlig kjent med en slik programvare. Den andre tingen mange sikkert tenker på, er prisen. Har vi råd til den, og gir den god nok valuta for pengene? Svaret er et helt klart ja. Det har nemlig aldri vært billig å bruke Photoshop.

Uansett om du har kjøpt programmet eller velger å abonnere på det på nettet, noe som er mulig i dag, er det langt fra gratis å bruke Photoshop. Det er med andre ord ikke et program du kjøper bare for moro skyld, men noe du kanskje har tenkt nøye over.

Få de grunnleggende funksjonene

Men slik trenger det faktisk ikke være med Photoshop. Like avansert og dyr som den originale Photoshop-programvaren er, like enkel og kostnadsfri er Photoshop Express. Den inneholder langt fra like mange og avanserte funksjoner som Photoshop, men til gjengjeld er den lett tilgjengelig, og for de fleste vil funksjonene i Photoshop Express være bra nok til grunnleggende bilderedigeringer. Det er for eksempel mulig å justere lys og farge, og du kan beskjære bildene dine.

Du kan også gjøre mer avanserte justeringer som å fjerne uønskede elementer, justere fokus eller legge til filtre i bildene. I denne artikkelen viser vi hvordan du kommer i gang med å bruke Photoshop Express til å redigere bilder og bruke de mest grunnleggende og nyttige funksjonene – og det uten at det koster deg en eneste krone.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.