Det kan være en stor og vanskelig oppgave å få orden på bildesamlingen. Spesielt hvis du ikke er så veldig organisert og systematisk anlagt. Men med Google Foto blir det litt enklere. Verktøyet gjør det oversiktlig og enkelt å organisere bildesamlingen og gjøre den tilgjengelig på både mobiltelefon, datamaskin og nettbrett – uansett hvor i verden du befinner deg. Og kanskje det beste av alt:

Google Foto er enkelt og intuitivt å bruke fra første dag du kaster deg over det. Men det finnes også en rekke verktøy, nyttige funksjoner og smarte triks som du må lete litt etter før du finner dem – og det er disse denne artikkelen handler om.

Skjul bildene dine

Visste du for eksempel at mobilappen av Google Foto inneholder et kraftig videoredigeringsverktøy som for eksempel kan stabilisere et ristende videoklipp slik at det blir rolig og behagelig å se på? Verktøyet kan også justere lyset og kontrasten hvis videoen ble tatt opp innendørs og det ferdige resultatet ble altfor mørkt. De færreste kjenner også til funksjonen «Låst mappe».

Her er det mulig å lagre bilder du ikke ønsker at andre skal se eller ha tilgang til. Funksjonen lager en mappe i Google Foto som er låst med enten et passord eller fingeravtrykk, og da er det bare du som får tilgang til bildene i mappen.

Både på mobiltelefon og pc

I denne artikkelen viser vi i utgangspunktet hvordan du bruker de forskjellige tipsene og triksene på mobiltelefonen. De fleste funksjoner er imidlertid tilgjengelige på både mobiltelefon, nettbrett og datamaskin. Noen tips er imidlertid bare tilgjengelige på én plattform.

Det gjelder f.eks. videoredigering, der du får langt flere muligheter på mobiltelefonen enn på pc-en. Ved tips som bare fungerer på én plattform, sørger vi for å oppgi tydelig om tipset fungerer på datamaskinen eller mobiltelefonen. Google Foto fås til både Android og iPhone, og på datamaskinen finner du verktøyet på nettet på adressen nedenfor:

www.photos.google.com

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.