Det er ikke bare vanskelig å forestille seg en verden uten Googles søkemotor. Det er umulig. Det å google er et uttrykk som for lengst er tatt inn i ordboken, og for mange er det noe de gjør flere ganger i døgnet. De kan gjøre det på pc-en, telefonen eller ved hjelp av en digital assistent innebygd i en høyttaler. Men Google er i dag langt mer enn en søkemotor for enkle søk etter oppskrifter, fakta og svar på livets store spørsmål. Søkemotoren har også en rekke andre funksjoner som for eksempel en innebygd kalkulator, spill, værmeldinger og til og med en fargevelger.

Mange av funksjonene er skjult, så du må vite at de finnes før du kan bruke dem. I denne artikkelen viser vi de mest interessante funksjonene som Google har lagret i søkemotoren. I tillegg har vi samlet de beste tipsene og triksene for bedre søk i Google, slik at du raskt og enkelt kan finne akkurat det du leter etter, noe som ellers kan være litt av en utfordring.

Finn alt du trenger

Du kan for eksempel lære hvordan du bruker Googles avanserte bildesøk, der du får mulighet til å angi nøyaktig hvor store bilder du leter etter. Det er praktisk hvis bildene du leter etter skal skrives ut og derfor må ha en viss størrelse. Du kan også søke etter spesifikke farger som bildet skal ha, eller et bestemt format som for eksempel PNG, JPG eller GIF.

Vi viser deg også hvordan du ved hjelp av Google kan finne frem til nettsider som ikke fungerer som de skal og dermed ikke lenger kan åpnes på vanlig måte – enten fordi de ikke lenger finnes, eller fordi de er nede og dermed fjernet av en eller annen grunn. I denne artikkelen viser vi hele 20 tips og triks som du kan benytte deg av når du bruker Google på datamaskinen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.