Da Google Oversetter så dagens lys i 2008, var det rett og slett revolusjonerende: På få sekunder kunne Google ta teksten du skrev inn på nettstedet og oversette den til et hvilket som helst språk. I dag er mange av funksjonene i Google Oversetter en selvfølge for de fleste av oss. Du blir f.eks. ofte spurt om du vil ha oversatt en nettside hvis den er på et annet språk.

Og klikker du «ja», oversetter Googles oversettelsesverktøy på et øyeblikk selv ganske store nettsider slik at du kan lese dem på ditt eget språk. På samme måte er det en selvfølge å bruke Google Oversetter på datamaskinen eller mobiltelefonen til å oversette ord, fraser og setninger – det er rett og slett raskere og mye mer bekvemt enn å slå opp ordet i en gammeldags ordbok. Men selv om mange av oss bruker Google Oversetter ofte, er det likevel ikke alle som kjenner til de mange nyttige funksjonene som skjuler seg i verktøyet.

Spesielt på mobiltelefonen har appen mange funksjoner som er ekstremt praktiske.

Oversett enhver tekst

Du kan for eksempel bruke mobilkameraet til å oversette tekst direkte på mobilskjermen. Du åpner bare Google Oversetter og retter mobilkameraet mot det du vil oversette. Det kan f.eks. være en meny eller en museumsbrosjyre med informasjon om utstillingen du ser på. Først ser du den opprinnelige teksten, men på et øyeblikk oversettes teksten og vises på norsk (eller det språket du ønsker) oppå den opprinnelige teksten. Det virker overbevisende og føles veldig fremtidsrettet å ha et oversettelsesverktøy som kan avkode og tolke alle språk du peker på.

I denne artikkelen har vi funnet frem tre av de beste funksjonene i Google Oversetter. To av dem finnes i appen til telefonen, mens den tredje finnes i nettleserversjonen til pcen. Google Oversetter er gratis, finnes til både iPhone og Android og kan lastes ned der du vanligvis laster ned apper.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.