De fleste kjenner Google som en søkemotor vi bruker daglig for å finne in-formasjon om alt fra andre verdenskrig til oppskrifter på lapskaus og strikking. Søkemotoren til Google kan imidlertid mer enn å gi tilgang til kunnskap om historiske begivenheter og oppskrifter på alt du kan tenke deg. Den kan brukes til uendelig mye mer.

Du kan blant annet benytte Google-søk til å oppdage spennende restauranter i nabolaget der du bor, sjekke aksjekursene eller få værmeldingen for neste helg. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med søkemotoren – og du kan gjøre alt uten at det koster en krone.

Gjør hverdagen lettere

Google er et gigantisk hav av informasjon, noe det amerikanske selskapet har utnyttet i en lang rekke smarte funksjoner. Med bare noen ganske få ord i søkefeltet og et enkelt  trykk på Enter-tasten kan du for eksempel sammenligne klokkeslettet der du bor med tidspunktet i Welington på New Zealand.

Du kan også få vite når solen står opp og går ned i din del av verden de kommende dagene. På bare noen sekunder kan du også regne ut hvor mye 1,245 kilo veier i pund – rett fra søkefeltet. Google kan til og med hjelpe deg med å uttale et engelsk ord på både amerikansk og britisk, og du kan gjøre et godt kjøp med shoppingfunksjonen i tjenesten, som automatisk sammenligner prisen på det produktet du er på jakt etter, i flere butikker. 

Du kan med andre ord utnytte de mange skjulte funksjonene i Google til å gjøre hverdagen vesentlig lettere. Det krever ikke engang at du har logget inn på en Google-konto. Du må bare passe på å skrive de rette ordene i riktig rekkefølge – så kan du bruke Google som din egen digitale verktøykasse på pc, nettbrett og smarttelefonen. Du starter naturligvis fra denne adressen: www.google.no

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.