Foretrekker du å lese og skrive e-post i et ordentlig e-postprogram på datamaskinen? I så fall må du snart bytte til noe annet hvis du hittil har brukt programmet Mail, som inntil videre er en del av Windows 10 og 11. I løpet av 2024 vil nemlig Microsoft pensjonere Mail og erstatte det med noe de kaller Det nye Outlook. For deg som har brukt Windows i lengre tid, vekker kanskje denne nyheten minner om tidligere beslutninger Microsoft har tatt når det gjelder e-postprogrammet i Windows.

I årenes løp har nemlig selskapet lansert og avviklet e-postprogrammer på løpende bånd – til frustrasjon for brukerne av de samme programmene. Først het e-postprogrammet i Windows Microsoft Internet Mail and News. Det ble senere oppgradert og døpt om til Outlook Express – et av de mest populære e-postprogrammene noensinne. Det programmet ble erstattet av Windows Mail i 2005, og allerede to år senere begynte det nye Windows Live Mail å fortrenge Windows Mail.

Da Windows 7 ble lansert i 2009, ble de siste etternølerne tvunget over på Windows Live Mail. Ved lanseringen av Windows 10 valgte imidlertid Microsoft å droppe Windows Live Mail og alle de andre Live-tjenestene. Dermed het e-postprogrammet atter en gang Windows Mail – senere bare Mail. Det er dette e-postprogrammet som er en fast del av Windows 10 og 11, og som snart erstattes av Det nye Outlook, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Microsoft foreslår at du erstatter Mail-programmet med Det nye Outlook, fordi selskapet på den måten kan slå sammen e-postbehandlingen med andre tjenester som nettlagringstjenesten OneDrive eller kontorpakken Microsoft 365. Derfor har det også begynt å dukke opp tilbud om å bytte til Outlook på pc-er med det eksisterende Mail-programmet.

Men er Outlook det mest opplagte alternativet når du kan velge selv? Det ser vi nærmere på her, hvor vi har testet gratis e-postprogrammer som du kan installere på din egen pc nå med det samme. Les mer om fordeler og ulemper ved de forskjellige alternativene, før du velger hvilket av de gratis e-postprogrammene som fungerer best for deg og ditt behov

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.