I dag leser og skriver de fleste e-post i en nettleser. Vi logger inn på kontoen vår, enten vi benytter oss av Gmail, Outlook eller en av de mange andre e-posttjenestene. De nettleserbaserte løsningene fungerer fint og har mange gode funksjoner. Det er bare ett problem, som til gjengjeld er stort, nemlig forstyrrelser. E-postkontoen, som du gjerne har åpen i en nettleserfane gjennom hele arbeidsdagen, er bare en av mange nettsider du arbeider med.

Hvis du sitter og skriver på en e-post, er det ikke til å unngå at blikket fanges av varsler fra andre faner, for eksempel den evinnelige Facebook-fanen som lokker med nye ”liker”-varsler og meldinger som du bare må sjekke før du skriver videre på e-posten du var i gang med. Resultatet er en oppstykket hverdag preget av avbrytelser og manglende konsentrasjon.

Selv om du tror at du takler å jobbe med flere ting samtidig, blir sannsynligvis kvaliteten på det du skriver dårligere enn den kunne ha vært hvis du fikk jobbet i fred, uten alle distraksjonene. Nettleseren er et supert universalverktøy, men noen ganger er det bedre å velge et spesialverktøy som gjør det lettere å få jobben gjort. Et e-postprogram er et slikt verktøy.

E-post uten forstyrrelser

E-postprogrammet installeres som et selvstendig program i Windows. Deretter knytter du det til e-postkontoen, slik at alle e-postmeldinger du normalt leser på nettet, lastes ned til pcen og vises i programmet. I programmet kan du svare på e-post og skrive nye meldinger uten å bli distrahert av alt mulig annet. Du kan til og med jobbe i frakoblet modus.

Da vil e-post du skriver, bli sendt neste gang du er tilkoblet. Dette er faktisk ikke mulig med den versjonen av Outlook som i dag er en del av Windows, og det er bare ett av mange argumenter for å velge noe annet.

Best i test

I forrige utgave av Komputer for alle testet vi forskjellige gratis e-postprogrammer for pc. Der gikk tittelen som det beste e-postprogrammet til Thunderbird, og konkurransen var hard. Thunderbird utmerker seg blant annet ved bruken av faner. Sistnevnte gjør det mulig å ha flere e-poster åpne samtidig uten å miste oversikten.

Oppsettet er enkelt, programmet finnes på både bokmål og nynorsk, og det meste kan tilpasses. Last ned programmet fra nettsiden vår, og jobb med e-post i et frittstående program – du kommer ikke til å angre

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.