Googles e-posttjeneste, Gmail, kom i 2004 i en begrenset betaversjon som noen ganske få brukte. Siden den gang har Gmail utviklet seg enormt, og i dag har tjenesten over en og en halv milliard brukere globalt. Er du en av disse Gmail-brukerne, har du kanskje opplevd at e-posttjenestens utseende ikke har endret seg stort de siste årene. Men i løpet av de siste månedene er det faktisk kommet en oppdatering som gir Gmail et nytt og moderne utseende, og i tillegg legges det til en hel del nye funksjoner i e-posttjenesten.

Du har kanskje allerede lagt merke til at Gmail ser annerledes ut, for det nye utseendet er automatisk aktivert hos noen brukere. Andre må selv bytte til det nye utseendet før endringene trer i kraft. Når det nye utseendet er aktivert, vil du raskt oppdage at alt ikke er som det pleier: Visuelt har Gmail fått en gråaktig bakgrunn, og i stedet for det rødlige skinnet som pleier å prege Gmail, er blå nå den dominerende fargen. Det er imidlertid ikke bare snakk om en visuell overhaling, for nye Gmail fungerer også litt annerledes og har en rekke nye funksjoner.

Ny oversikt med snarveier

Den største endringen i Gmail er en ny meny på venstre side. Den inneholder snarveier til andre Googleapper. Google har nemlig ønsket å øke samspillet mellom Gmail og de øvrige kommunikasjonstjenestene, slik at alt er samlet på ett sted. Tjenesteoversikten omfatter først og fremst selve Gmail, der du leser og skriver e-postmeldinger. Du finner også en snarvei til Google Chat, som er Googles chat-program der du kan kommunisere direkte med kontaktene dine. I tillegg har den nye menyen en snarvei til videochat-tjenesten Google Meet, der du kan ha videomøter med venner, familie og kolleger.

Til slutt kan du nå også åpne appen Spaces, som er utviklet for gruppearbeid i fellessamtaler, direkte fra oversikten i Gmail. Oversikten kan enkelt tilpasses, og du kan for eksempel fjerne noen av snarveiene hvis du vil slippe å ha dem liggende i menyen. Vi viser naturligvis hvordan du gjør det og hvordan du bytter til det nye utseendet i Gmail hvis det ikke allerede er aktivert automatisk på kontoen din.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.