Det finnes mange e-posttjenester som åpnes og brukes direkte i en nettleser – f.eks. Gmail og Hotmail. Tjenestene, som også går under navnet webmail, fungerer ved at du besøker e-postleverandørens nettside og logger på. Det gjør at du når som helst og hvor som helst kan sjekke innboksen fra en hvilken som helst pc, så lenge den har internettilkobling.

Mange av oss har imidlertid flere forskjellige e-postadresser, der én konto kanskje utelukkende er til spørreskjemaundersøkelser og konkurranser, og en annen er til privat e-post. I enkelte tilfeller er e-postadressene til og med fordelt over flere forskjellige e-postleverandører, for eksempel både en Microsoft- og en Google-konto. Det kan fort bli forvirrende å holde styr på alle e-postadressene og innboksene; hvilken e-postadresse var det nå som var til nyhetsbrev, og hvilken inneholder passordene til strømmetjenestene?

Det problemet kommer du utenom ved å bruke Thunderbird, som er en e-postklient til pc-en. Programmet sørger nemlig for at alle meldingene dine er samlet på ett sted slik at du alltid har oversikt over samtlige innbokser på tvers av alle e-posttjenester.

Gratis og glimrende e-postprogram

Med Thunderbird slipper du først og fremst å gå deg vill blant e-postleverandørenes nettsider hver gang du skal sjekke e-posten. Programmet er dessuten fullt av spennende funksjoner og innstillinger, og det gjelder ikke bare når du skal lese e-post. I Thunderbird kan du nemlig også skrive og sende e-post selv om nettleseren ikke er åpnet.

Programmet ligger klart til deg i Fordelssonen, men før du begynner er det viktig å huske at Thunderbird i seg selv ikke er en e-posttjeneste. Du må altså ha minst én e-postadresse hos f.eks. Google eller Microsoft, som du så legger til i Thunderbird for å kunne bruke programmet. E-postadressen legges til ved å angi påloggingsopplysningene dine og velge bestemte innstillinger.

Det kan ved første øyekast virke komplisert, men oppsettet er raskt overstått og programmet forklarer nøyaktig hvilken informasjon det trenger. På Thunderbirds nettside ligger det også serveropplysninger til et flertall e-posttjenester, hvis du allikevel skulle støte på problemer.

Legg til flere e-postadresser

Du er ikke begrenset til bare å legge til to eller tre e-postadresser i Thunderbird. Programmet har nemlig plass til utrolig mange e-postadresser. Utviklerne bak programmet skriver selv at en bruker har lyktes med å få programmet til å fungere med 150 e-postkontoer. Du kan altså samle og organisere alle de forskjellige e-postadressene dine på ett sted. Når du legger til nye e-postadresser, organiseres innboksene i utgangspunktet i en oversikt til venstre i programvinduet, mens åpne e-postmeldinger vises i en leserute nederst.

Det kan være litt forvirrende, men heldigvis er det enkelt å tilpasse e-postklienten slik at det blir lett å få oversikt over både e-postmeldinger og Thunderbirds mange nyttige funksjoner. Leseruten kan for eksempel flyttes ut til høyre, og du kan enkelt tilpasse hvordan mappene vises i oversikten til venstre.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.