Man kan ikke beskylde Microsoft for å ha et sentimentalt forhold til programmene som følger med Windows – i hvert fall ikke når det gjelder e-postprogrammer. Kanskje husker du det populære Outlook Express, som selskapet valgte å fjerne da det var på toppen av sin popularitet? Senere, da mange brukere hadde fått flyttet alle kontoer og e-postmeldinger til etterfølgeren Windows Live Mail, ble også dette utmerkede programmet pensjonert.

I årene siden har erstatningen vært først Windows Mail og nå Mail, men heller ikke det så mye lenger.

Det nye Outlook tar over

Microsoft melder at programmet Mail blir fjernet fra alle verdens Windows-maskiner i løpet av 2024. En del har allerede fått tilbud om å bytte til etterfølgeren. Arvtakeren til Windows’ innebygde e-postprogram heter Outlook – eller “Det nye Outlook”, som Microsoft også kaller det. Navnet er nemlig det samme som på det store e-postprogrammet vi husker fra de gamle Office-pakkene, og som på selskapets nettbaserte e-posttjeneste.

Det siste er ingen tilfeldighet. Det nye Outlook-programmet er nemlig nettbasert og viser innhold fra nettsiden outlook.com. Det betyr dessverre også at programmet ikke engang lar seg starte hvis maskinen ikke er på nett – og dermed er det også slutt på å kunne skrive og lese e-post de gangen du drar hjemmefra uten å ha tilgang til mobilt internett.

Andre tjenester

Med det nye Outlook får du direkte tilgang til andre nettjenester som OneDrive og kontorprogrammene i Microsoft 365. Det er selvfølgelig smart av Microsoft, som kan benytte anledningen til å selge abonnementer. Det kan imidlertid også være en god nyhet for deg, hvis du allerede benytter andre nettjenester fra Microsoft. Og skulle du ha mer sans for tjenestene til Google, er det ingenting i veien for å legge til en Gmail-konto i Outlook.

Lett å komme i gang

Hvis du hittil har brukt Mail som e-postprogram, vil Outlook selv foreslå at du legger til den samme e-postadressen i det nye programmet den første gangen du starter det. Bruker du en annen Microsoft-konto til å logge på Windows, vil også den bli foreslått.

I tillegg kan du legge til kontoer fra de største leverandørene, som Gmail, Yahoo og iCloud, og du kan legge til vanlige IMAP-kontoer fra din egen tjenesteleverandør.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.