E-postsamlingen din kan være særdeles verdifull. Innboksen kan blant annet inneholde meldinger med viktig informasjon i form av kontrakter, kvitteringer og passord. Derfor bør e-post behandles med omhu. Hvis den ligger på en e-posttjeneste på nettet som Gmail eller Outlook, stoler vi på at leverandøren av tjenesten har skikk på sikkerheten, men ting kan jo gå galt.

Den kan krasje, og data kan gå tapt. En-da verre er det hvis tjenesten utsettes for datainnbrudd, og du kan få problemer hvis e-post går tapt. Sørger du for å sikkerhetskopiere til pc-en med jevne mellomrom, kan du unngå å miste viktige meldinger.

Last ned og lagre lokalt

I Fordelssonen har vi et nytt verktøy som du kan laste ned og bruke gratis til å sikkerhetskopiere e-post fra forskjellige tjenester på nettet, og du kan flytte kopier av meldingene til din egen pc.

Med Mail-store Home kan du nemlig få et oversiktlig fysisk arkiv med alle meldinger ved å kopiere hele e-post samlingen fra for eksempel Gmail over på pc-en. Meldingene slettes ikke fra nettjenesten, men du får lokale kopier av dem på pc-en.

Du må imidlertid ikke lag re dem på pc-en. Hvis du har en minnepinne eller en ekstern harddisk der du heller vil lagre e-posten, kan du selvfølgelig gjøre det. På den måten får du også et mer mobilt arkiv med alle viktige meldinger. 

Du tenker kanskje at det virker ganske uoversiktlig å ha ett kjempearkiv med alle meldingene fra flere forskjellige e-postadresser, men MailStore Home har en genial og ganske potent søkefunksjon som raskt kan navigere i store datamengder.

Skriv for eksempel “Kvittering” i søkefeltet – så finner programmet på få sekunder samtlige meldinger fra alle e-postkontoene som inneholder ordet “kvittering” enten i emne-feltet, i meldingsteksten eller i en eventuelt vedlagt fil. På den måten kan du lett finne frem i mengder av e-post med viktig informasjon som ligger trygt lagret på din egen pc.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.