Jeg husker godt den første gangen jeg åpnet Google Earth og la inn min egen hjemadresse: På gaten så jeg vår gamle Volvo stå parkert, og i hagen sto trampolinen jeg hadde brukt sommerferien til å grave ut plass til et par år tidligere. Alt fra den samme dataskjermen, som plutselig ga meg tilgang til hele verden.

Nå, mer enn ti år senere, er Google Earth fortsatt et suverent program. De ikke altfor skarpe bildene fra de første årene på 2000-tallet er erstattet av 3D-modeller av de største byene, og følelsen av å gå på oppdagelsesferd har blitt enda mer overbevisende fordi det nå foregår i virkelighetstro 3D-landskap – for eksempel Rådhusplassen i Oslo, som du ser under. Likevel er Google Earth mye mer enn lek og underholdning. Det er også et kraftfullt verktøy hvis du vil vite mer om topografien eller måle hvor stort et bestemt område er.

I Google Earth kan du blant annet beregne arealer og se hvor høyt bestemte punkter ligger over havet. På disse sidene viser jeg hvordan du går frem.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.