For få måneder siden visste jeg ikke at det fantes hjemmesider som kunne fungere som programmer på datamaskinen. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt så hensikten den første gangen jeg hørte om det. Jeg var skeptisk, for hjemmesidene fungerte jo fint som de var. Jeg så ikke helt hvordan de kunne bli bedre, men det var før jeg prøvde det selv og oppdaget at det faktisk er en liten revolusjon.

Og hva er navnet på revolusjonen? Vel, fagfolkene omtaler det som ”Progressive Web Apps”, forkortet ”PWA”. For enkelhets skyld kaller vi dem bare ”nett-apper” i denne artikkelen. Det er nettsidetjenester som installeres som programmer på maskinen din. Det gir flere fordeler sammenlignet med vanlige nettsider.

Et godt eksempel er hjemmesiden Google Foto, som du kanskje bruker allerede til alle familiebildene. Den kan du med få klikk konvertere til et velfungerende program på Windows-maskinen, hvis du har Chrome som nettleser. Deretter kan programmet åpnes via en snarvei på skrivebordet, på oppgavelinjen eller fra startmenyen, som med vanlige pc-programmer.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.