Tidligere var Internet Explorer den nettleseren som de aller fleste pc-brukere sverget til. Det lille, blå e-ikonet var nærmest synonymt med Internett, og det var vanskelig å forestille seg at det senere skulle komme andre nettlesere som utfordret Microsofts og Internet Explorers soleklare dominans.

Men for knapt 20 år siden kom Firefox på banen. Brukerne fikk blant annet tilgang til små tilleggsprogrammer som ga flere muligheter til å tilpasse nettleseren og gjøre den til deres egen, og flere fikk etterhvert opp øynene for at det fantes alternativer til Internet Explorer.

I 2008 meldte søkegiganten Google sin ankomst på nettlesermarkedet med nettleseren Google Chrome. Chrome er i dag den mest utbredte nettleseren på datamaskiner og telefoner, og for mange har derfor Google Chrome blitt det nye synonymet for Internett. Men det vil Microsoft gjerne gjøre noe med.

Derfor blir Internet Explorer nå fjernet, og Microsoft har i stedet utviklet en ny nettleser, Edge, som på mange måter minner om Google Chrome. Den er bygd på samme kode som Chrome, men den inneholder likevel noen smarte funksjoner som gjør den til et interessant alternativ til Googles nettleser. På noen punkter vil vi faktisk gå så langt og si at den klarer seg bedre enn Chrome. Det gjelder blant annet de tre innebygde funksjonene, som du kan lese om her.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.