Det er ikke sjelden at du både i bladet og på hjemmesiden vår kan lese om lekkasje av passord og andre personopplysninger. På Internett er det nemlig mange hackere og svindlere som gjerne vil prøve å stjele personlige opplysninger fra vanlige mennesker.

Derfor gjelder det å gjøre det så vanskelig som overhodet mulig å få tilgang til opplysningene dine. Det gjør du blant annet ved å endre og finjustere innstillingene i Chrome, slik at nettleseren blir så sikker som overhodet mulig.

Da minimerer du nemlig risikoen for at skadelige nettsteder, skadevare og farlige filer infiserer datamaskinen din. Og hvis skaden allerede er skjedd og datamaskinen er infisert av skadevare, finnes det verktøy i Chrome som kan hjelpe maskinen på beina igjen.

Tegn på skadevare kan for eksempel være popup-annonser som ikke forsvinner, eller at startsiden i Chrome endres til noe annet enn det du har valgt. Det kan også være at nettleseren er blitt kapret og sender deg til nettsider og annonser som du helt sikkert aldri har bedt om. Så uansett om du vil beskytte datamaskinen din slik at du unngår farene på nettet fremover, eller om du vil rette opp en skade som kanskje allerede er skjedd på pc-en din, kan du se hvordan du gjør Chrome-nettleseren så sikker som mulig i denne artikkelen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.