Husker du den gangen man med jevne mellomrom måtte sikkerhetskopiere listen over bokmerker i Internet Explorer? For ikke lenge siden var nemlig nettlesere lagd slik at alle personlige innstillinger, lagrede nettadresser og adresser man skrev i adresselinjen, utelukkende ble lagret lokalt på maskinens harddisk. Dermed risikerte man også å miste alle slike data hvis Windows krasjet eller det oppsto andre feil med maskinen.

Tilgang til alt overalt

I dag har nettleserne blitt en god del smartere i den forstand at de fleste av dem har mulighet til å lagre all personlig informasjon i en konto på nettet. Da mister du ikke data hvis den lokale maskinen eller lagringsmediet bryter sammen. Det gir en åpenbar fordel ved at du alltid har en sikkerhetskopi av alle data så lenge de også lagres i en konto på nettet. Men påloggingen gir også flere andre muligheter. Du kan nemlig bruke den samme nettleseren på mobilen eller nettbrettet som på datamaskinen, og da får du blant annet tilgang til alle bokmerkene på alle enhetene.

Det er praktisk hvis du for eksempel har en ruteveiledning på pc-en som du gjerne vil ha tilgang til på mobilen. Du kan også bruke den lagrede informasjonen på tvers av maskiner og plattformer, hvis du har flere enn én pc. Da slipper du å lagre den samme informasjonen flere ganger og har enkel tilgang til de samme bokmerkene på alle maskinene.

Virker best i Edge og Chrome

Det er mulig å opprette og bruke en konto i de fleste ledende nettleserne, men det er stor forskjell på hvor mange muligheter du får når du logger på i de forskjellige programmene. I Firefox må du ta til takke med å synkronisere passord, mens du i nettleseren Opera også får mulighet til å dele bokmerker og nettleserlogg mellom flere maskiner og mobile enheter. Når det gjelder nettopp Edge, er det som kjent Microsoft selv som står bak den.

Derfor logger du inn på nettleseren ved hjelp av Microsoft-kontoen, og da får du tilgang til både passord, bokmerker, åpne faner og informasjon om blant annet adresser og lagrede betalingskort i nettleseren. Nettleseren Chrome er det derimot søkemotorgiganten Google som står bak. Med den kan du lagre like mye forskjellig informasjon som i Edge, og da lagres alt på Google-kontoen. Edge og Chrome gir med andre ord langt flere muligheter til å synkronisere nettleserdata enn det rivalene kan tilby.

I denne artikkelen viser vi hvordan du logger på og synkroniserer alle data i Chrome. Grunnen til at vi velger Chrome, er at den allerede er installert på de aller fleste datamaskiner og har langt flere brukere enn Edge og andre nettlesere. Prosessen er nesten lik hvis du foretrekker Edge, ettersom den er basert på den samme motoren som Chrome.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.