Når du åpner Edge-nettleseren på pcen med Windows 10 eller 11, vises i utgangspunktet en startside som inneholder en blanding av nyheter, værmeldinger, sladder, spill og andre forstyrrende elementer. Selv om Googles Chrome-nettleser egentlig bygger på den samme underliggende motoren som Edge, har folkene hos Google valgt at nettleserens startside skal vise det du hadde åpent sist du brukte nettleseren, mens en ny fane viser en enkel side med lenker til de nettsidene du sist besøkte.

Fungerer i både Edge og Chrome

Det er i utgangspunktet ikke noe galt med noen av disse to fremgangsmåtene, men kanskje foretrekker du å bestemme selv hva du vil se når du starter nettleseren på pc-en? Dette valget kan du selv gjøre hvis du endrer startsiden i nettleserens innstillinger. I både Edge og Chrome kan du velge om du skal se deres forslag til en menyside med nyheter eller nylig besøkte nettsider, om du skal åpne alle fanene som var åpne sist du brukte nettleseren – eller om du skal skrive inn adressene til noen selvvalgte nettsider, slik at disse er de første du ser når du starter nettleseren.

Det er ganske enkelt å endre innstillingene, men vær oppmerksom på at fremgangsmåten varierer litt mellom Microsoft Edge og Google Chrome. Når du har funnet riktig sted i innstillingene, noe vi viser her i denne veiledningen, er imidlertid selve innstillingsmulighetene de samme. Se veiledningen vår nedenfor.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.