Det er et kjent og tilbakevendende fenomen i pc-verdenen at de digitale verktøyene som skal hjelpe oss til et enklere liv, ender opp med å bli en klamp om foten som vi må drasse rundt på til vi finner løsningen på problemet. Et godt eksempel på dette er autofullføring av for eksempel adresser og betalingsopplysninger i nettleseren – i utgangspunktet et godt verktøy som er endt opp med å bli et irritasjonsmoment for mange mennesker.

Forfatteren av disse linjene har for det meste opplevd det som et irritasjonsmoment: Hver gang jeg har kjøpt noe i en nettbutikk og har begynt å skrive inn navnet mitt i bestillingen, har nettleseren bestemt seg for å fylle ut adresseskjemaet med feil navn og adresser. Til og med en adresse hvor jeg ikke har bodd på ti år! Først nylig fant jeg ut hvor i Chromes innstillinger jeg kan sørge for at nettleseren autofullfører riktig adresse hver gang. Nå har jeg rettet opp i opplysningene og vil varmt anbefale samme løsning til alle andre.

Hjelp med adresser og kredittkort

På samme måte som nettleseren autofullfører gamle adresser, lagrer den også kredittkortinformasjonen vi har oppgitt tidligere. Denne betalingsinformasjonen kan du heldigvis også enkelt rette opp i slik at nettleseren ikke lenger velger et kredittkort som for lengst er gått ut på dato. Autofullfør er en del av alle nettlesere.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan redigerer adresse- og kredittkortopplysningene i de suverent mest populære nettleserne: Chrome og Edge.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.