Bruker du Chrome? Den dominerende nettleseren til Google har nærmest skjøvet konkurrentene helt av banen det siste tiåret. Eller kanskje Edge? Microsofts opprinnelige Windows-nettleser, som nå finnes i en ny og moderne versjon, har på alvor tatt opp kampen med Chromes overtak. Kanskje du til og med er en av dem som sverger til Firefox?

Den solide nettleseren har stort fokus på nettlesertillegg og personvern. Uansett hvilken nettleser du har valgt, kjenner du sikkert til de utallige problemene som kan oppstå. Ta for eksempel et fenomen som du garantert har opplevd: Nettsider som ikke blir lastet inn ordentlig. Selv i de beste nettleserne kan du oppleve å bli stoppet av feilmeldinger når du prøver å åpne en nettside som vanligvis fungerer problemfritt. Noen ganger leses det meste av nettsiden inn. I andre tilfeller vises det bare et stort, tomt felt der det ellers burde være relevant innhold.

Et annet kjent nettleserproblem oppstår når startsiden eller søkemotoren plutselig lever sitt eget liv. Slike problemer skyldes ofte nettlesertillegg, men det kan også være andre årsaker. Hvis du ved et flertall tilfeller har endret standard søkemotor tilbake til Google, men den likevel skifter til noe annet, er det et kraftig hint om at det er behov for en reparasjon av nettleseren. Og alle populære nettlesere kan heldigvis tilbakestilles. Det betyr at alle innstillingene settes tilbake til utgangspunktet.

En tilbakestilling av Chrome innebærer for eksempel at Google igjen blir standard søkemotor. Du kan sammenligne det med å installere nettleseren på nytt. Det går bare mye, mye raskere.

Du beholder bokmerkene

En tilbakestilling høres kanskje voldsomt ut. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke mister lagrede passord eller bokmerker. Nettleserhistorikken påvirkes heller ikke. Nettopp derfor er en tilbakestilling av nettleseren et godt og effektivt verktøy, og mye bedre enn å måtte installere nettleseren på nytt. Etter tilbakestillingen kan du arbeide videre uten å oppleve problemene du slet med før reparasjonen.

En tilbakestilling påvirker følgende elementer:

 • Søkemotoren skifter tilbake til standard søkemotor (altså Bing i Edge-nettleseren og Google i både Firefox og Chrome).

 • Startsiden skifter tilbake til de respektive nettlesernes faste velkomstvindu.

 • Innholdsinnstillingene blir tilbakestilt. Det betyr f.eks. at nettsider du har gitt tillatelse til å bruke kameraet eller sende deg varsler, igjen får tillatelsen tilbaketrukket.

 • Nettlesertillegg deaktiveres (men de avinstalleres ikke).

 • Informasjonskapsler fjernes.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
 • Som abonnent får du:
 • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
 • Grundige veiledninger på norsk
 • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
 • De nyeste testene og anmeldelsene
 • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
 • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.