Det var en gang da en nettleser bare var et verktøy du brukte til å søke etter informasjon på nettet på forskjellige nettsider. Ingen visste hvem du var, og du kunne fritt søke etter produkter uten å bli bombardert av reklame for det samme produktet i flere måneder etterpå. I dag er virkeligheten en helt annen. Vi utleverer data om oss selv og søkevanene våre til såkalte big tech- selskaper som Google og Microsoft.

Hver gang vi åpner Google Chrome eller Microsoft Edge og begir oss ut på nettet, deler vi informasjon om alt vi gjør der. Internetthistorikken blir registrert og lagret, og i noen tilfeller blir dataene våre også solgt videre til tredjeparter, som senere kan dra nytte av informasjonen vår i markedsføringsformål. Det er ikke bare ubehagelig at bedrifter vet hva vi gjør på nettet og dermed også hva vi interesserer oss for.

Det kan også være irriterende og forstyrrende at dataene våre havner i andres hender, fordi datainnsamlingen blant annet fører til at vi blir utsatt for utallige annonser og anbefalinger basert på hvilke nettsider du har vær inne på og dine tidligere søk på nettet. Du kan imidlertid relativt enkelt bli kvitt frustrasjoner og bekymringer om databehandlingen takket være en ny nettleser. Nettleseren, som har fått det musikalske navnet Vivaldi, beskytter personvernet ditt slik at du slipper å dele hva du gjør på nettet med andre.

Unngå å bli sporet

Vivaldi-nettleseren fungerer stort sett på samme måte som Google Chrome og Microsoft Edge, ettersom den er basert på kromkoden som Microsoft og Google også bruker. Men Vivaldi skiller seg fra de to populære nettleserne når det gjelder beskyttelsen av personvernet ditt.

Vivaldi har nemlig ingen tilgang til data om hva du gjør på nettet. I stedet blir opplysningene enten kryptert eller lagret lokalt på pcen din. Du kan dessuten sørge for at du ikke spores, for eksempel ved å blokkere tredjeparts informasjonskapsler eller ved kun å akseptere informasjonskapsler mens du er på en gitt nettside. Hvis du synes reklame er irriterende, kan du også blokkere dem via Vivaldis innebygde verktøy. Etterpå kan du surfe privat og sikkert uten å bli for styrret av annonser. Vivaldi-nettleseren beskytter deg også mot nettfiske på svindelnettsider og skadelige annonser som for eksempel inneholder lenker til skadevare.

Vivaldi-nettleseren er uten tvil en av de sikreste nettleserne akkurat nå, og det ønsker vi i Komputer for alle at våre lesere skal kunne dra nytte av. Last den ned gratis fra Fordelssonen i dag! Når du har installert nettleseren, setter du den opp slik at den passer til dine behov, og så er du trygg på at personvernet ditt er beskyttet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.