De mest populære nettleserne, altså Edge og Chrome, blir stadig bedre. Det skyldes først og fremst at Google og Microsoft arbeider for å finjustere hver minste detalj, slik at opplevelsene våre på nettet både blir smidigere og mer innholdsrike. En stor del av disse justeringene er såkalte flags. Flags er nettleserverktøy på forsøksstadiet. Det er altså snakk om funksjoner som selskapene bak nettleserne håper vil gjøre dem bedre, men som de først vil teste.

På den måten vil de forsikre seg om at effekten blir slik de forventer. Både Microsoft og Google gir deg tilgang til et arsenal av testverktøy. Når det gjelder Chrome, er det snakk om nesten 400, mens tallet for Edge i skrivende stund er rundt 200 verktøy. Det er riktignok ikke alle verktøyene som vil ha noen særlig innvirkning på nettleseren. I mange tilfeller vil du knapt kunne merke om funksjonen er slått av eller på. En del av dem er imidlertid både spennende og ganske håndfaste. Vi har sett nærmere på noen av disse verktøyene, og i denne artikkelen viser vi hvordan du søker deg frem til og aktiverer funksjonene i Edge og Chrome. Mange av funksjonene er like i de to nettleserne.

Ved hvert element i artikkelen bruker vi derfor ikoner som viser om et bestemt testverktøy virker i både Edge og Chrome eller bare i den ene av de to nettleserne. Uansett om du bruker Edge eller Chrome, kan du prøve verktøyene her og nå. Slipp løs nerden i deg, prøv flags og få et unikt innblikk i verktøyene som kanskje blir – eller faktisk allerede har blitt – en fast del av verdens beste nettlesere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.