Vi har nettopp skrevet om den fantastiske fremtiden der passord er en saga blott, fordi blant andre Google, Microsoft og Apple ønsker å erstatte passordene med såkalte passnøkler. Akkurat det er likevel ingen mulighet med det første når det gjelder å logge inn på nettsider eller mange andre tjenester på nettet. Der blir du fortsatt bedt om å oppgi brukernavn, ofte en e-postadresse, og selvsagt passord.

Mye enklere pålogging

Er du som de fleste, klarer du ikke å huske alle passordene du har brukt på forskjellige nettsider og tjenester. Derfor er det praktisk at vanlige nettlesere som Edge, Firefox, Opera og Chrome spør om du vil at nettleseren skal lagre passordet for deg.

Takker du ja til det tilbudet, kan du ved neste besøk på samme nettside nøye deg med å plassere musepekeren i passordfeltet, så får du automatisk spørsmål om du vil at nettleseren skal sette inn det kronglete passordet. Brukernavn og passord som nettleseren har lagret for deg, kan du alltid finne i innstillingene for nettleseren, hvis du for eksempel vil bruke passordet på en annen pc.

Ta kopi av alle passordene

Du kan også velge å lagre en fullstendig sikkerhetskopi av alle brukernavn og passord som du har lagret i samtlige installerte nettlesere. Dette alternativet er tilgjengelig hvis du benytter programmet SterJo Browser Passwords fra komputer.no. Programmet gjennomsøker automatisk innstillingene fra alle vanlige nettlesere du har installert på maskinen og viser alle lagrede passord i en lang oversikt.

Fra denne kan du enkelt plukke ut og kopiere enkeltpassord når du trenger dem, men du kan også lagre hele passordlisten i et tekstdokument på datamaskinen. Hvis du foretrekker å skrive ut passord på papir og legge arket i en safe, kan du også skrive ut dokumentet, men vi anbefaler at du ganske enkelt låser den lagrede kopien med et passord.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.