Et trådløst nettverk er en fantastisk ting når det virker som det skal, og utrolig frustrerende når det ikke gjør det. Det skjer dessverre ofte, noe du sikkert har merket selv. De vanligste problemene med trådløse nettverk er at de er ustabile og kobler fra enheter, eller at hastigheten varierer kraftig.

Som regel skyldes problemene at det ganske enkelt er for mange forstyrrelser i omgivelsene. Trådløse nettverk benytter radiobølger, og slike signaler blir lett forstyrret av for eksempel mikrobølgeovnen på kjøkkenet, sikringsskapet i boden, armerte betongvegger og ikke minst andre trådløse nettverk i nærheten. Bor du i leilighet, kan det godt være ti andre trådløse nettverk innen ruterens rekkevidde.

Du kan imidlertid gjøre mye selv hvis du har problemer med stabiliteten på det trådløse nettet: Først må du sørge for at ruteren er optimalt plassert. Når det er gjort, kan du begynne å tilpasse innstillingene i ruteren. Da kan du blant annet sørge for at du utnytter alle nettverkene ruteren benytter, slik at den sender på to forskjellige frekvenser og ikke er fullt så sårbar for annen trafikk på en av frekvensene.

Du kan også styre trafikken til og fra ruteren, slik at du er sikker på at de mest krevende enhetene blir tildelt størst del av båndbredden. Vi hjelper deg gjennom tre enkle trinn som gir et bedre og mer stabilt trådløst nett, fra og med i dag.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.