Hvis du ikke allerede har gjort det, er det på tide å oppgradere det trådløse nettverket ditt til Wi-Fi 6.

Det er en klar forbedring i forhold til tidligere nettverksstandarder, og det koster faktisk ikke lenger en formue å kjøpe en ny og rask Wi-Fi 6-ruter. Da de første Wi-Fi 6-ruterne ble lansert, kostet de flere tusen kroner, men tre av ruterne i testen vår er faktisk tilgjengelige for en brøkdel av den prisen.

Det er rutere som kan dekke de fleste nettverksbehov i hjemmet, med høy hastighet på både den kablede og trådløse forbindelsen. For to år siden fikk standardene for trådløst nettverk nye og mer brukervennlige navn, noe som var svært etterlengtet. I stedet for å måtte huske forskjellen på kryptiske nettverksnavn som IEEE 802.11n-2009, IEEE 802.11ac og IEEE 802.11ax, trenger du nå bare å vite at tallet etter «Wi-Fi» skal være så høyt som mulig – og at Wi-Fi 6 er den hittil nyeste i rekken av standarder.

Wi-Fi 6 kan faktisk allerede ha sneket seg inn i hjemmet ditt, selv om ruteren din benytter seg av en eldre standard. Hvis du har kjøpt ny telefon, nettbrett, datamaskin eller Smart TV i løpet av de siste par årene, er det stor sannsynlighet for at de benytter seg av Wi- Fi 6.

Men enheter med Wi-Fi 6 vil ikke dra nytte av standardens forbedrede hastighet hvis ruteren ikke kjører med samme raske standard. Wi-Fi 6-rutere kan dessuten håndtere flere samtidige tilkoblinger, og det er gjerne nødvendig i dag, da stadig flere enheter i hjemmet trenger tilgang til nettverket for å fungere optimalt – eller for i det hele tatt å fungere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.