Wi-Fi 6 er neste generasjon trådløst nettverk. Det betyr fagre løfter om enda høyere hastighet, mulighet for å ha mange enheter tilkoblet samtidig og dessuten lavere strømforbruk i apparatene. Synes du at det høres fristende ut? Det er det også, men det har den lille ulempen at du må oppgradere utstyret før du kan ha glede av den nye standarden. Det er nok vanskelig å rettferdiggjøre et bytte av en ellers god pc bare for å få litt raskere internett.

Et enkelt og rimelig alternativt til å bytte ut hele maskinen kan være å bytte ut nettverkskortet i pc-en. Allerede i dag kan du nemlig kjøpe Wi-Fi 6-kort fra Intel som du monterer i den bærbare eller stasjonære maskinen. I denne artikkelen viser vi hvordan du går frem for å bytte ut nettverkskortet i en bærbar pc.

Du må likevel være klar over at ikke alle pc-er er like godt egnet til dette. For det første må nettverkskortet være noenlunde lett å komme til fra undersiden av maskinen, og på noen modeller er det nesten umulig fordi kabinettet enten er limt sammen eller bare hermetisk lukket. For det andre må du sjekke om det nettverkskortet som allerede er montert i maskinen, kan oppgraderes til det nye Wi-Fi 6-kortet fra Intel. Hvordan du gjør det, ser du i denne artikkelen. Vi viser også hvordan du kjøper det nye kortet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.