Mesh-nettverk er vår favorittløsning for å få det trådløse nettverket til å dekke i hele huset. I et mesh-nettverk er det en hovedruter som er koblet til Internett, vanligvis med en nettverkskabel. Hovedruteren kobler seg da trådløst til én eller flere ekstra enheter kalt «satellitter».

De skal plasseres rundt omkring i huset der de kan øke nettverksdekningen på best mulig måte. Hovedruteren og satellittene samarbeider om å videresende nettverkstrafikken, og det gir mange fordeler sammenlignet med et tradisjonelt nettverk med bare én enkelt ruter.

Den økte rekkevidden er selvfølgelig den viktigste forbedringen. Du kan plutselig få god trådløs dekning i de rommene hvor du tidligere ikke kunne få noe signal. Du kan også enkelt utvide mesh-nettverket med flere enheter slik at du kan dekke hele huset uansett hvor stort det er. Hvis en av satellittene i et mesh-nettverk blir slått av, vil de andre automatisk ta over så godt de kan slik at nettverket fortsetter å fungere. De fire mesh-nettverkene vi har testet på de neste sidene er enkle å sette opp og administrere, for de styres med en app til smarttelefonen.

Tre av mesh-settene bruker den nye nettverksstandarden, Wi-Fi 6E. Det siste settet skaper det trådløse nettverket ved hjelp av den litt eldre Wi-Fi 6-standarden, men dette settet har til gjengjeld et annet triks i ermet: Settet kan nemlig utstyres med et simkort som det vi kjenner fra mobiltelefonen. På den måten får settet tilgang til det mobile 5G-nettverket og kommer på nettet helt uten nettverkskabler.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.