Tradisjonelt er rutere litt usynlige apparater. Vi setter dem nærme stedet der den kablede internettforbindelsen kommer inn i huset, og så står de bare og passer seg selv og fordeler nettverkstrafikken i huset.

Slik er det ikke med de seks ruterne vi har testet på de neste sidene. De er små, enkle å transportere, og i stedet for en kabel av fiber eller kobber bruker de samme trådløse dataforbindelse til 4G- eller 5G-nettverket som mobiltelefonen din bruker når den skal ha tilgang til Internett. Dette betyr at ruterne kan plasseres akkurat der du trenger dem. Noen av de vi har med i testen har til og med innebygd batteri, slik at du er helt uavhengig av kabler og kan dele internettforbindelsen i f.eks. bilen.

Det er perfekt å bruke denne typen rutere på steder der det overhodet ikke er mulig å få en kabelforbindelse, f.eks. i en øde beliggende hytte eller i campingvogna. Ruterne bruker 4G-teknologien – og nå også 5G-teknologien – som nå er blitt så godt utviklet at den kan fungere som et brukbart alternativ til en litt treg kabelforbindelse. Det eneste du trenger i tillegg til ruteren er et SIM-kort med et tilknyttet dataabonnement. Du kan eventuelt prøve SIM-kortet i en telefon før du kjøper en ruter, slik at du sjekker at mobildekningen er god nok der du skal bruke ruteren.

Hvis du er litt mer ambisiøs med hensyn til å bruke mobildata til å levere Internett til hjemmet ditt, kan vi anbefale å ta en titt i Testsonen på nettsiden vår. Det finner du en fersk test av et suverent (og dyrt) mesh-sett, som ved hjelp av en 5G-forbindelse gir Internett til hele huset. Mesh er en spesiell type nettverk med større rekkevidde.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.