Når det trådløse signalet ikke gir full dekning i hele huset, kan en strategisk plassert repeater være den enkleste og billigste løsningen.

Felles for de fire modellene på de neste sidene er at de bare skal kobles rett i stikkontakten, uten en lang og skjemmende ledning som henger og slenger.

Deretter kreves bare et trykk på WPS-knappen på henholdsvis repeater og ruter for å koble sammen de to enhetene. Da begynner repeateren øyeblikkelig å videresende nettverkstrafikk til og fra ruteren. Det skjer så smidig og sømløst at du kan glemme hele dingsen når du først er ferdig med oppsettet. Har den inngang for kablet nettverk, kan du også bruke den som et tilgangspunkt der du trekker en kabel mellom ruteren og repeateren. Hvis alt annet er likt, gir det en bedre og mer stabil tilkobling, men det er selvfølgelig ikke alltid praktisk mulig å legge en kabel gjennom halve huset.

Selv om det trådløse nettverket benytter standarder som burde fungere på tvers av ulike merker, viser det seg ofte å være en fordel å velge produkter fra samme produsent til hele nettverket. Det gir et smidigere oppsett, og ikke minst færre apper. Noen ganger har nemlig produsentene bygd inn spesial­funksjoner, slik at du for eksempel kan styre alle enhetene på nettverket fra den samme mobil-appen.

Det dyre og ofte raskere alternativet til repeaterne vi tester her, er mesh-nettverk. I motsetning til repeateren krever imidlertid det at du bytter ut hele nettverket med to eller flere mesh-enheter.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.