Jeg kan nesten ikke forestille meg et liv uten karttjenesten Google Maps. Når jeg setter opp en ny smarttelefon, er det den aller første appen jeg laster ned, fordi den ikke bare er et flott navigasjonsverktøy; det tilbyr et hav av informasjon som gjør det enkelt å komme seg gjennom hverdagen. Hvordan skal jeg for eksempel ellers vite hvor nærmeste kaffebar, det beste pizzastedet eller det lokale postkontoret ligger i en ukjent by?

Google Maps er imidlertid først og fremst en utmerket veiviser og en nærmest livsnødvendig følgesvenn, uansett om du er i bil, på sykkel eller til fots. En GPS kan som regel også klare oppgaven på veien, men i tillegg til å være dyrere enn Google Maps, er GPS-ene også begrenset til kun å vise veien. Google Maps er derimot gratis for både telefonen og datamaskinen, og kan hjelpe deg med å finne blant annet offentlig transport. Tjenesten er også enkel å bruke, og Google Maps-appen oppdateres kontinuerlig med nye funksjoner.

Finn veien og spar penger

De siste årene har Google lagt til mange nyttige funksjoner i Google Maps som først og fremst gjør det enda enklere å finne frem. Live View-verktøyet for fotgjengere viser for eksempel grafiske piler på gater og veier og forteller hvor mange meter det er til neste sving, og hva den neste veien i veibeskrivelsen heter. Og hvis du og en venn kommer bort fra hverandre, kan dere dele posisjonene deres med hverandre og sørge for å få melding med en varsling på mobiltelefonen når dere befinner dere i nærheten av hverandre. Og det er ikke bare navigasjonen som er blitt bedre i oppdateringene. Det er også penger å spare takket være en av appens nyeste funksjoner.

Du kan nå få Google Maps til å velge den mest drivstoffeffektive ruten tilpasset akkurat den typen drivstoff bilen din bruker. De fleste av de nyeste funksjonene i Google Maps fungerer bare med appen for iPhone og Android. Men du kan også bruke karttjenesten på datamaskinen, der du for eksempel kan planlegge en rute. Deretter kan du sende veibeskrivelsen til mobiltelefonen, og så er det bare å legge i vei. De nye funksjonene kommer automatisk når appen oppdateres.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.