Det kan godt hende at smartklokker har en tendens til å se like ut med det blotte øyet, men ikke la deg lure. Det er nemlig ganske stor forskjell på hva de avanserte klokkene kan, og ikke minst hva de koster. Hvilken klokke du skal kjøpe avhenger i stor grad av hvilken smarttelefon du skal bruke klokka med.

Apple Watch kan for eksempel bare brukes sammen med en iPhone, så derfor må en Android- bruker velge en annen klokke. Du må også vite hva du skal bruke klokka til. Noen klokker er først og fremst et tilbehør til smarttelefonen.

De gjør det mulig å sende tekstmeldinger og motta telefonsamtaler på klokka uten at du trenger å ta smarttelefonen opp av lomma. Andre klokker er laget for å være helsemålere som holder øye med for eksempel pulsen din, antall skritt du går eller oksygenmetningen i blodet. Vær også oppmerksom på at batteritiden ikke er den samme som på et vanlig armbåndsur, der du som regel kan gå i flere år uten å måtte bekymre deg for å bytte batteri.

Smartklokkene som er best egnet til å spare på strømmen, kan bare brukes i et par uker på én lading. De mest avanserte modellene klarer bare rundt ett døgn før de må lades. Vår erfaring etter å ha gått rundt med disse seks smartklokkene i testen, er at du fort kan bli veldig lei av å måtte lade klokka hver eneste dag. Den gode nyheten er imidlertid at de fleste klokkene er veldig enkle å lade opp. Du trenger som regel bare legge en magnetisk lader mot baksiden av klokka for å lade opp batteriet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.